Sök


 

Team 12-17 Ungdomskontrakt mot tobak, droger och alkohol

Klubbar med 12-17 kontrakt
ÖFK, Jämtland Basket och Ytterhogdals IK, tre klubbar som erbjuder team 12-17

Team 12-17 är ett samarbete mellan en idrottsklubb och Region Jämtland Härjedalen för att få ungdomar mellan 12 och 17 år att avstå från alkohol, tobak och droger.
 
Ungdomen tecknar ett kontrakt med två ambassadörer (aktiva spelare) i respektive klubb samt en av sina målsmän. I gengäld får man ett säsongskort som innebär fritt inträde till alla säsongens seriematcher.
Så här kan det gå till - 289 ungdomar skrev kontrakt med ÖFK

Östersund 2018-03-17


Med sin signatur lovade de spelarna från Östersunds fotbollsklubb och en av sina föräldrar att inte röka, dricka alkohol eller ta droger. I gengäld fick de ett säsongskort och fritt inträde på ÖFKs hemmamatcher.


Ken-Sema-skriver-kontakt

Landslagsmannen Ken Sema signerar kontrakt tillsammans med ungdomarna.


Det var en lång ringlade kö av förväntansfulla ungdomar mellan 12 till 17 år och deras föräldrar i Kärnan Östersund den 15 mars. Lite spända var nog också spelarna men efter att Regionrådet Susanne Wallner (M) och ÖFKs kanslichef Lasse Landin hälsade alla välkomna kopplade alla av och autograffesten kunde börja. Många lyckliga miner på både unga som på lite äldre besökare fyllde en del av staden denna eftermiddag.


kontraktsskrivning-2018

Många ungdomar väntade tålmodigt att få skriva kontrakt med sina stora idoler.


Arbetet är ett samarbete mellan Region Jämtland Härjedalen, Mobilisering mot droger och ÖFK.


Text: Anna Swanson, Folkhälsoenheten, Region Jämtland Härjedalen.


Fotnot: Team 12-17 startade säsongen 2017 för ÖFK:s del. I år har även Jämtland Basket och Ytterhogdals IK samma erbjudande till ungdomar mellan 12 och 17 år.