Sök


 

Mer om tjejkraft


Tjejkrafts uppstart!

Vi var på en kort utbildningsdag med KSAN som representerar kvinnoorganisationens samarbetsråd i alkohol och narkotikafrågor. Här väcktes vår tanke eftersom vi vet vilket stort behov det finns kring unga tjejer idag!

Vi fick tillgång till bra material på utbildningsdagen samt bra verktyg i vår behandlingspedagogutbildning och utifrån det utvecklades tanken till ide om hur vi skulle nå ut till denna målgrupp. Efter mycket tid och jobb skapade vi denna föreläsning för att kunna nå ut till unga tjejer.

 

Tjejkrafts vision!

Att öka självkänslan och att väcka en tanke och skapa en viktig diskussion!

Att få lyfta fram tjejernas åsikter och göra dom hörda!

Att visa att vi alla duger som vi är!

 

Vi som vuxna måste sluta blunda för detta växande problem och reagera nu!

Och lyckats vi hjälpa en tjej så har vi kommit en liten bit in på rätt väg!

 

 

 

Vilka är Tjejkraft?

Jennie Nordin och Alexzandra Edström.

Födda 1982 studerar till behandlingspedagoger på Birka folkhögskola som avslutas våren 2015.

Jennie Nordin

Jag är bosatt i Lillsjön i Odensala tillsammans med min dotter och sambo. Har många års erfarenhet inom ungdomsverksamhet tex i dansläraryrket då jag undervisat för barn ungdomar och vuxna. Samt jobbar på Lillsjögårdens fritidsgård.

Jag har verkligen fått en insyn hur ungdomarna mår i dagens samhälle och hur stort behov av bekräftelse de har.

De är otroligt utsatta för både droger nätmobbning mm. Och speciellt för tjejer är kraven på sig själva otroligt stora! Men framförallt är deras självkänsla väldigt låg. När man ser att tjejer mår otroligt dåligt för att ingen tex har gillat deras profilbild på Facebook eller att någon har startat ett hatkonto där det läggs ut bilder på en viss tjej. DÅ tycker jag att det har gått alldeles för långt och att vi som vuxna måste reagera!

Och därför brinner jag för Tjejkraft!

 

Alexzandra Edström

Jag är bosatt i Ångsta en mindre by utanför Brunflo. Jag bor där tillsammans med min sambo och mina tre barn. 

Jag är utbildad undersköterska och har många års erfarenhet av att arbeta med människor. Jag tycker det är ett viktigt arbete och tycker att det är en utmaning att se varje människa utifrån deras behov.

På min fritid är jag väldigt aktiv och mina intressen är allt från skidåkning till dans. Jag är aktiv i bygdens byalag och sportklubb där vi anordnar massa olika aktiviteter och jobbar för att landsbygden ska överleva och leverera.

Jag är ledare i barngympa för två grupper i åldrarna 2-5 år och 6-8 år, vilket är otroligt roligt och inspirerande.

 Jag har märkt av det stora behovet som finns bland ungdomar idag och framförallt unga tjejer. Redan från elva års ålder kan man se att unga tjejers välmående sjunker drastiskt, pga de höga krav som ställs idag och som i sin tur leder till att dem inte känner sig bekräftade och att dem inte duger som dem är. Att hela tiden matas med reklam om hur idealet av hur den perfekta kvinnan ska vara och vilka konsekvenser det kan leda till. Att jag kan få möjlighet att påverka dessa tjejer i rätt riktning är tjejkraft för mig.

 

 

 Testa dina alkoholvanor


Frågor och svar


Läs och diskuteraTeam 12-17
IQ


 

Träna utan dopning